I ett regnigt Sydney

Tjenare i stugorna!


Nu sitter vi i en viplounge for backpackers och vantar pa varan greuhound som ska ta oss heeeela vagen till Byron Bay! Det sporegnar ute (Sidney och alla dess invanare grater over var avfard) och morkret faller sakta sa det kommer bli en lang men avslappnande resa! datorn ligger pa laddning redo att avfyra film efter film!

Varan vistelse i Sydney har varit minst sagt spektakular. Invanarna ar fruktansvart trevliga och vi har traffat manga nya vanner som visat oss Sydney ur dess vackraste ljus. En stad vi bada tva vill uppleva igen.

Vi har massa bilder och en annorlunda men intressant lista som kommer!
Stay tune, Stay wet!

Kvällsinlägg direkt från Bondi Beach!

Go'kväll! Nu sitter vi här i en trapp, du vet som man gör när internet inte funkar någonstans, förutom i trappen.
Vi har nu lämnat Sydney City och befinner oss just nu i Bondi Beach. Vi lämnade ett helt fantastiskt rum hos Elin och checkade istället in på ett hostel. Detta ställe är minst sagt speciellt. Vi bor med några brudar från frankrike, och en från Tyskland. Vi har ju inte ens varit här en natt ännu, men det är ganska livligt så vi får se om vi får någon sömn. Nu är klockan snart 00.00 här och vi börjar bli lite trötta. Tänkte ta en hyffsat tidig kväll ikväll eftersom vi var ute igår.
Igår kväll gick vi till ett ställe som heter Bondi Road. Vi träffat ett gäng aussis och drack lite öl, snackade lite skit och dansade lite :D Det var fantastiskt trevligt. Vi ska nog möta upp dom imorgon kväll och käka middag innan vi ska vidare till Byron om några dagar.
Det är ju lite otur att det ska bli lite busväder nu när vi precis kommit till stranden. Idag var det helmulet men vi låg på stranden några timmar i alla fall. "Solen tar ju inte om den inte syns" - det fick vi ju äta upp rätt snabbt! Imorgon blir det kanske regn, då drar vi mot City och kollar runt lite. Om det är sol så ska vi bada! Dessa svåra beslut står vi inför varje dag, det är inte lätt ska ni veta.
Go'natt hälsar två tjejer som inte trodde att man kunde bränna sig på svarta moln! Hehe

10 saker om backpacking

Hur man vet att man är backpackers:

1. När man helt plötsligt slutat bryr sig om ombyte även fast det bor tre okända män i rummet.
2. När man har samma handduk till stranden som till duschen.
3. När man ser ett par klämma varandras finnar samtidigt som de diskar i det gemensamma köket.
4. När svett och solkräm är den enda parfymen man äger.
5. När man blir förvånad över att en man har skapat perfekta högar av sina kläder.
6. När det enda man dricker är vätskeersättning och goon (skiten som blir över när man gör fint vin)
7. När Julia pratar så högt i sömnen så att de andra som inte kan svenska frågar vad fan hon prata om mitt i natten.
8. När man duschar med tränigslinnet på så att det blir rent.
9. När man flagnar dag nr 2.
10. När man lägger mest pengar på vatten.

El frukost á la lördagsmorgon!

Vi köpte internet i 24 h, därav alla inlägg ;) Ibland har man flyt! Appropå flyt, så var det det sista vi hade i morse då Julia helt plötsligt inser att den lilla väskan med kamera, plånbok och rumsnyckel är totalt försvunnen. Inte nog med det, klockan var då 9.40 och utcheckning måste ske senast klockan 10 om man inte vill betala extra (vilket man absolut inte vill!) Paniken steg och Julia fick sin vanliga hjärtklappning medan Frida höll sig lugn. Vi tog våra grejer gick ner och checkade ut. "Have you found a little black bag?" Julia sais with tears in her eyes. And yes they had! Den bara låg där i receptionen och väntade på att bli hittad. Summa summarum: Julia var inte lika nykter som hon trodde att hon var igår när hon skulle gå och lägga sig.
Nu har vi precis fått i oss frukost och ska snart ner i hamnen en sväng innan vi ska ta bussen mot Bondi beach där vi ska spendera några dagar (läs: bränna skiten ur oss!)
Bjussar på en helt vanlig frukost á la backpackerstyle!

Sydney, baby!

G'day mate!
Soooorrryyyy bloggeeeen, länge sedan! Nej, men seriöst, vi har faktiskt haft bättre saker för oss.
Vi har:
* Power-walkat i sydneys innerstad
* Badat och solat på Coogee beach
* Druckit svindyr öl (klaga inte på sveriges krog-priser mina vänner!)
* Druckit Goon (godare än vad australienarna säger, äckligare än vin. men billigt!)
* Lekt lekar på stranden
* Tagit oss vatten över huvudet när vi trodde att vi kunde gå till Bondi beach (gick typ en mil, 30 grader varmt)
* Bränt oss! (näsan, svanken, axlarna, smalbenen och pannan)
* Käkat dyr glass (calippo för 21 kr, jag menar hallååå??)
* Sett de betydelsefulla sevärdigheterna Opera huset samt Harbour Bridge
* Träffat lite svenska vänner
* Hållit oss från solen
* Spanat in riktigt heta män!
* Druckit vätskeersättning
* Förstått att nattlivet här är som ett fjortisparty (tjejerna springer omkring i kortkortkort och männen är endast..indier?)
* Försökt lämna stockholmsstressen bakom oss
Vi sitter nu i hettans stund och väntar på ett sms "ja, ni kan sova på min soffa". Om det kommer eller ej är ännu lite oklart. Annrs får vi leta nytt hostel till imorrn, vi blir nämlige utslängda härifrån... We'll keep you posted!
Aja, nu ska vi kila. Ha det så bra, så hörs vi snart igen. Pusssss från era favoriter
Frida och Julia
(tro inte att ni slipper bilderna hehe)
coogee beach
påväg mot Bondi, det går bra nu
this might kill you bitch..
sunset
vem e störts, ölen eller julia?
får bebisar verkligen dricka öl?
sevärdighet #1 opera huset
vårt tält
klada hestar!
sevärdighet #2 bro..
gourmetmiddag för två. underskatta ICKE!

Direkt från Hong Kong

Okej mina vänner, vi är i HONG KONG! det är det som är det viktigaste. vi ska inte nämna för mycket men vi höll på att inte lämna arlanda.. men sånt händer! vi är ju i hong kong!!!!! nu ska vi försöka sitta så lite som möjligt (flyget tog nämligen kål på våra lämmar) så Julia inviger oss i hennes stretchpass. det är drygt 21 grader ute, dimmigt, fuktigt och alldeles underbart! klockan är 17:05 här, vi hoppas att ni har vaknat där hemma nu!
Nu ska vi stretcha vidare och sen försöka haffa minst tre flygstolar att slagga på sista sträckan till vår slutdestination!
SATAN FRIDA VA SNABBA VI VA!
TAGGA 12 TIMMAR PÅ PLANET!
vem klagar?
de e tufft o va i hong kong
she takes that thing to a helt ny nivå!

Introduktion...

Tjeeenare! Julia här.
Vi har inte riktigt dragit igång denna blogg på riktigt än, och som ni kanske ser är den inte så snygg. Men vi tänkte jobba på det!
Planet lyfter ju som sagt imorgon, så tiden för allt som ska fixas är knapp. Därav att bloggen ser ut såhär... ja, ni fattar.
Bloggen är nu i alla fall igång! Och det är det som är det viktga. Nu kan ni följa oss, och vi följa er och sen är det som att vi är tillsammans. Underbart!
Nu är det slut på detta snick, snack. Jag ska packa klart och sedan hinna få lite skönhetssömn. Vem vet, ni kanske får ett riktigt saftigt inlägg från HongKong imorgon. Då hoppas vi även att våran alldeles egna fina Frida vill joina oss.
Puss och kram skumbanan!

RSS 2.0