Floden (Flodin?) förde oss till Cairns

Hej gott folk!

Här händer det så mycket så vi inte vet vad vi ska skriva!

Vi kom fram till Cairns tillslut, trotts alla översvämningar och här snurrar vår vardag på med äventyr runt varje hörn. Vi har fått känna solens hetta när vi legat o chillat vid lagunen (som btw är formad efter queensland) och vi har druckit oss glada i hatten på både öl o goon när vi sagt hejdå till vänner vi träffat på vägen hit. Det känns lite konstigt att lämna så många som vi har spenderat så mycket tid med, nästan som att åka hemifrån igen.

Idag va vi och gosade med djuren på Cairns tropical zoo (vi uttalar tydligen zoo fel så ingen förstår vad vi menar men vi hör absolut ingen skillnad på vad de säger o det vi säger). Allt från nyfikna kängurur, till slöa men absolut sötaste koalor och hungriga krokodiler!

Vi försöker att uppdatera imorgon igen med lite mer bilder och sånt trevligt så håll utkik!
Detta var mest ett "ja vi lever" inlägg :)

Koalakramar Julia o Frida
En lyckad avskedsfest för våra fina vänner!

När man själv inte är största fisken i vattnet

Hej alla korvisar! Nu ska ni få höra om vad vi har varit med om de senaste dagarna. Ni vet russin, som man kan äta? ja, precis. Russin! Tänk russin, fast död-färgade, på händer, fötter och you name it. Så har vi sett ut de senaste dagarna! Aldrig känt oss sexigare faktiskt.

Airlie beach, Whitsundays. Ja, bara namnet klingar ju varma sommardagar på stranden, men sådan tur hade inte vi direkt. Cyklonen från helvetet var de enda som besökta oss, och våra nya vänner ute på det stormande havet i den fina triamatlanen (?) Avatar (nej den är inte blå, och den är inte döpt efter filmen) Om vi har haft det bra? Oooo ja! Best thing, mate! Det var vi, våra nya vänner från Fraser Island, en hel del nya ansikten och världens skönaste crew Alex, Trent och Matt.

Klockan ringde 9.00. Frida var uppe först (helt sjukt egentligen eftersom det alltid är Julia som drar upp Frida annars, den där bruden har verkligen lärt sig slappna av. Tror det kan vara rätt bra för den där stressade lilla apan). Gick in till köket, tog fram frukost, satte sig ner i lugn och ro tills Julia plötsligt stelnar till på stolen.

- Frida.. är den riktig tror du?

*ssssshhhhh* Ormtunga sticker fram.

- AAAAAHHHH!!!! ORM JÄÄÄVEL I KÖKET!

Frida och Julia flyger upp på matbordet, säger lite försynt till den ensamma tjejen vid bordet brevid och inom en halv sekund stod hon också där. En orm på morgonen kan ju va trevligt, men det här med ormar vid frukosten känns ju lite opassande. Särskillt när det visar sig vara en 1,5 m lång pythonorm. Visste ni att de krälar rätt fort? Det kändes som det i alla fall. Vi blev räddade tillslut av en Cowboy och en ormvakt, som litteraly, sparkade ut ormen och den kröp ut i det fria.

Lite lätt chockade checkade Frida och Julia ut och påbörjade sin blöta vandring mot hamnen. Väl där mötte vi upp våra båtvänner och alla var lika sarkastiskt trötta på detta regn som ständigt stod som spön i backen. Vi fick våra stinger-suits och intog den blöta båten. Ja, den stank. Ja, det var blött. Ja, vi hade det fantastiskt trevligt och nej, vi sov inte så bra. Och ja, Charlotte drack för mycket som vanligt. De där britterna alltså...

Båten lämnade hamnen och äventyret var i fullgång. (Klockan 11.45 öppnade Holländrarna första goon-boxen, och vi visste direkt att alla var inställda på att göra denna resa best, ever!) Vad vi gjorde på båten? Jo, vänner! Det ska vi höra här.

Första stället vi stannade på var ett väldigt vackert ställe, precis vid barriärrevet. Vi drog på oss våra stinger-suits, hoppade i vattnet och bad en liten bön för att hajen inte skulle dyka upp och vara sugen på två svenska brudar. Allt gick bra! Vi har sett så mycket fantatiska fiskar och koraller. Allt var så otroligt vackert. Just då tänkte vi att "finare än såhär blir det inte", men jo, tänka sig. Det blev det! Vi åkte vidare, la till vid ett lugnare ställe, besökte en grotta där det var målningar som skapats av människor som bodde där, innan självaste barriärrevet skapats, åkte med den lilla båten tillbaka till den stora, höjde musiken, knäppte upp bärsen och åt fantastisk god mat som Alex lagat. Denna natten blev det inte många timmar sömn. Vattnet rann ner från ryggraden och det fanns knappt en mening med att ta av sig bikinin. 6.30 startade Trent motorn igen (tack som fan för sovmorgonen!) åkte vidare, såg delfiner, matade örnar, såg havssköldpaddor. Vi ankrade vid ett parningställe för sköldpaddor och såg dem komma upp för luft, vilket var helt fantastiskt. Vi åkte sedan vidare och gick över till Whiteheaven beach, vilket förmodligen är den finaste strand du någonsin kommer att hitta. Sanden där är 99.9 % silke och om du drar igång en brasa där så är området glas där, nästa dag. Vi peelade ansiktet, blekte tänderna (trot eller ej) och jagade sting-rockor bara för att det gav lite adrenalin.

Det värsta var att ni vi stod på standen och väntade på skjuts av Matt, tillbaka till den stora båten hände något skitcoolt som vi helt missade. En lite sköldpadda blev biten av en liten haj som i sin tur blev biten av en stor haj. FÖRSTÅÅÅÅ ATT VI VAR DÄR, I SAMMA VATTEN, MEN MISSADE DET. Man börjar ju nästan gråta...

Vi åkte vidare, och dök vid finare och finare rev för varje ställe vi kom till. Fiskarna flockades runt än och det var så otroligt mäktigt när man insåg att man verkligen inte är den största fisken i vattnet. Adrenalitet pumpade som fan när man såg de mörka skuggorna under en, samtidigt som man bara ville dyka ner och ta på dem. Känslan är fantasitkst!

Regnet öste ner, och alla blev som barn på nytt när vi lekte med alla djuren i vattnet och örnarna på land. Det blev ännu en sömnlös natt innan vi tog oss tillbaka till hamnen, mitt under cyklonen. (alla var skiträdda, förutom Julia och Frida som sov som sälar under hela turen. Ja, ibland undrar man ju vad det är för fel....) Väl i land längtade man efter en varm dusch, en riktigt säng och torra kläder. Trodde vi ja...

Enjoy the pictures!

Some call it Fraser, we call it heaven

Shit, vi vet inte riktigt var vi ska börja. Vi har fallit pladask, gjort en riktigt faceplant när den stora ormen kom. Trodde vi ja! Och nej, det är inte en man vi pratar om för en gångs skull, utan en ö. Världens absolut finaste ö. Fraser Island, Australien.

Som vanligt när vi sitter vid denna skärm håller tiden på att rinna ut. Men vi ska försöka sammanfatta så gott det går!

Frasor Island är världens största sandö, där vi spenderat de 3 senaste dagarna. Vi har varit en grupp härliga människor på 27 personer som åkt runt i stora bilar, tältat, festat, badat, spelat spel, varit bajsrädda för ormar, spindlar och dingos (vildhund som är helt crazy) och bara haft det så. jävla. bra!!! Det är svårt att förklara allt de vi egentligen känner, så det är nog bättre om vi låter bilderna tala.

Vi båda mår i alla falll väldigt bra här nere, och de senaste dagarna har varit bland de bästa i våra liv. (även om Fridas telefon inte riktigt håller med) Det finns många historier om denna ö, ska ni veta. Men dessa får ni höra när vi kommer hem.

Imorgon bär det av till Airlie Beach (just nu regnar det helt sjukt mycket så vi hoppas verkligen inte att det blir massa översvämningar och bajs eftersom vi ska sitta på en buss i 13 timmar) där stannar vi några dagar för segling och andra utflykter. Ser fram emot detta sjukt mycket! Alla nya fina vänner som vi träffat på Frasor måste vi tyvärr lämna imorgon, men vi hoppas på att hamna på samma båt i Airlie.

Aja, här har ni allt. Eller nej, inte ens en hundradel, men det är allt ni får just nu.

Kram på er! Skickar lite kärlek också

Julia och Frida

Direkt fran Noosa.

Bussresan igar gick bara bra! Grejen med oversvamningarna verkar va sa att nar det val svammer over DA SVAMMAR DET OVER! Men nar solen kommer fram forsvinner vattnet ratt fort. Allt gick bra i alla fall!

Nar vi kom fram till Noosa satt vi dock verkligen i skiten. Vi vagade inte boka nagot boende eftersom vi kanske inte skulle kunna komma hit pga av vattnet. Vi satt vid en busshallplats nagonstans i varlden och raknade nastan med att fa sova en natt ute. Vara hjaltar, Alex och Danne raddade oss dock da dom hade kommit fram till Noosa nagra timmar tidigare och lyckades att paxa ett rum till oss pa deras hostel. Sa nu bor vi, och hanger med dom. Danne ar fran Goteborg, och Alex fran Tyskland. Ritkigt harliga grabbar!

Imorgon drar vi dock vidare ut och paddla har i Noosa. Ser fram emot det, aven fast jag har akt pa varlden forkyldning. Frida och grabbarna ar nere vid stranden, jag sitter har och tar det lite lugnt. Ska ga ut i skuggan nu och lasa en bok.

Nu dor mitt internet snart, men ni fick er en snabb update i alla fall. Vet ej nar vi har internet nasta gang, kanske om nagra dagar. Vi kanske hinner slanga in ett inlagg innan vi drar imorgon. Annars hors vi nar vi hors!

Skickar massa karlek fran andra sidan jorden. Pusss JuliaBildbomb från Byron, ett avslutande kapitel

Hallooj!

Nu är det min tur o va vaken o blogga o Julias tur o sova. En regnig shopping, fix-dag med simning och en andra frukost blev lite mycket. När jag fråga om vi skulle langa upp ett inlägg med massa bilder fick jag ett mumlande svar "gör det om du vill.. jag sova" haha, hon e fin den där lilla filuren! måste dock väcka henne snart så vi kan njuta av en sista gratismiddag o lite karaoke här på hostelet (som egentligen känns mer som ett hotell, ingen klagar här inte!). Jag va ensam tills våra galna högljudda italienare gjorde sin vanliga entre med fanfarer av skållande skratt o högljudda ord. de är speciella de där, men trevliga.

så här kommer då lite bilder från lite av vår tid här i Byron. Kände att man skulle klämma till ett sånt avslut nu när vi ska försöka dra oss vidare norrut imorrn. dock har ord nått oss om de där förbannade översvämningarna som tydligen tar fart och drar ner framfarten på vägarn till typ 0.. men de på greyhound sa att vi nog skulle kunna komma en bit på vägen och det räcker för oss! vi e inte så oroliga, allt löser sig vet ni, så inga oroliga tankar där hemma nu!

jaja, nog tjatat o till bilderna! sen ska jag dra upp snuttisen o traska ut i regnet o maten!
take care!
ni kanske förstår att vi trivs?
fina ni vet
hunting birds!
DÄR VA VI!!
där får man ligga om man e bränd..
det här är ett viktigt monument för aborigerna! ser ni det? sägs va proppen i en gammal vulkan
man kan ju inte bli annat än glad??
läsning gör dig klok
så fantasifulla de där nimbin-borna
naturen tar ut sin ljuva gång för alla
Herre på täppan!

Planer framöver och lite ris och ros.

Vilket udda dag vi har haft idag!
Vår morgon började ganska segt. Ingen utav oss orkade ta oss ur våra sängar även fast lakande ordagrant klistrat sig mot varenda cm av kroppen. Vi vaknade kollade ut och såg att det var molningt idag igen så vi ställde in våra planer om att dra ut och paddla kajak med delfiner och bestämde oss istället för att ta tag i lite planering. Det här med planering är det sega, egentligen. Och det roligaste! Vi började med att planera ca 2 veckor framöver, dock har dessa två veckor snart gått och vi har nu laddat upp med nya. Vi stannar här på detta (heeeelt fantastiska hostel) ställe (byron bay) till på onsdag. Sedan ska vi ta oss vidare till Noosa. Om vädret nu tillåter. Vi träffade en svensk häromdagen som vi blev bra vänner med. Han och några tyskar åkte vidare till Noosa idag, och meddelade ganska snabbt att det är översvämningar lite överallt så man kommer inte riktigt fram. Dock är vi mer eller mindre beroende av att komma fram eftersom vi idag bokade 3 olika äventyr!
Det första är att vi ska ut och paddla kajak i 2 dygn. (camping ingår!) Det gör vi i Noosa, där det tydligen är sjuuukt fina miljöer och man träffar många olika djur och sånt. Mata kängurur och sådant! (är inte så insatt i detta än, mer info kommer!) Sedan åker vi vidare mot Frazor Island.
Frazor Island är en ö av bara sand. Du kommer alltså inte fram om du inte har dessa speciallbyggda bilar som kan åka. Vi har bokat in 4 dagars övernattning med en grupp backpackers. Det kommer bli aaaaskul!
Efter frazor island tar vi bussen vidare mot Airlie Beach, Withsundays. Där ska vi spendera ca 2-3 dygt ute på en stor katamaran (fast med 3 delar, vet inte vad det heter på svenska) där man laddar upp med besök på alla dessa (ca 75 st!!!!!) olika öar, sover på båten eller på stranden, festar, äter god mat, träffar nytt folk och bara lever livet!
Vi bokade allt detta idag och jag längtar så in i h*lvete efter att åka vidare, även fast jag är lite kär i Byron Bay.
Så nu hoppas vi innerligt på att vädret blir bättre så att vi kan åka buss. Annars vet jag inte vad vi gör! Jag skulle inte må jättedåligt av att bo kvar här men både jag och Frida har ändå kommit fram till att vi trivs bäst när det händer saker (alltså inte stanna så mycket längre än 1 vecka på varje ställe) Det är skönt att komma in i rutiner, men Byron Bay är rätt litet så vi har hunnit gjort det mesta. Vi har badat, solat, festat, träffat nytt folk, hajkat och bara varit. Vi sparar surfing till Noosa, eftersom vi vill ha stråland sol när vi gör det.
Ikväll har vi hängt i baren på vårt nya hostel som nog är det bästa vi bott på hittils. Alla är fantastiskt trevliga och middag ingår varje ikväll! Ikväll har vi varit på speeddejting och druckit öl med några irländare. Speeddejting var minst sagt intressant, men väldgit högljutt. Haha!
Jag insåg nu att detta är nog första gången på 10 dagar som jag bara varit helt själv. Och det är ändå 9 andra personer i detta rum. Klockan är på tok för mycket, men alla sover. Alla som känner mig vet ju att jag är som piggast på natten så jag tänkte att jag passar på att formulera ett inlägg när jag ändå är i farten.
Imorgon hoppas vi på bättre väder. Irländarna från ikväll ville gå till stranden, så vi hakar nog på dom. Sedan ska vi kolla lite boende i Noosa, och också vad som händer om bussarna inte rullar. Det är alltid lite nervöst när man väl åker. Med vårat tajta schema är vi så beroende av att allt ska klatcha. Vi hoppas på det bästa helt enkelt! Jag tänkte att jag skulle göra en lite lista på vad jag tyckt varit absolut bäst med Byron, och det jag inte riktigt diggat.
* Människorna. Lätta att vara med, folk från hela världen.
* Stränderna (eller naturen i sig!) Aldrig någonsin tidigare skådat detta. Det är lite to good to be true
* Värmen!
* Uteställena. De är inte jättemånga, men man kan ändå få variation.
* Drive true på systembolaget. DÄR DU REINFELDT, SUG PÅ DEN DU!!
* Att du antingen kan sitta på en strand, kolla ut mot horistoten och inte se någon annat än bara vatten. Eller så kan du gå några meter bort och du är helt plötsligt i en livlig liten stad.
Det jag inte riktigt diggar:
* Många fjortisar. Trot eller ej, men hela australien kryllar faktiskt av dom. Tjejer som står och sminkar sig i 3 timmar innan de går och lägger sig vid poolen, eller sitter och kaskad spyr innan klockan 21 för att de druckit för mycket goon.
* Alla dessa höga människor! Är man för droger tycker man nog att det är skitkul. Jag som inte fattar poängen med skiten tycker att det är ganska sorgligt när en vuxen man nästan kommer och sätter sig i ens knä och grinar för att "nooooooooo onneeeee looooooveeeeesssss meeeeee".
* Vädret. Haha, jag vet att man nog inte kan skylla på Byron Bay men vi har tyvärr haft lite otur. Ibland strålar solen och allt är frid och fröjd. Andra sekunden öppnar sig himlen och du kunde lika gärna stått i duschen. Dock är det alltid 30 grader varmt.
* Priserna! Det är sjukligt dyrt här. Fast folk säger att Byron är dyrare än Sydney, men jag håller inte riktigt med. Man lär sig vart man ska gå helt enkelt! Ikväll har vi druckit öl för 15 kr styck, ibland har man otur och måste pröjsa typ 70.
Alla ställen du kommer till har sina för och nack-delar. Jag älskar Byron bay! Frida är mer för Bondi, i Sydney. Men jag tror att hon fallit lite mer för detta ställe nu. Det tar några dagar innan man är inne i det! När man känner sig "hemma" kan man slappna av lättast. Men det är lite svårt att känna sig hemma direkt när man delar rum med 10 personer man inte känner.
Nu ska jag alldeles strax sova. Imorgon har vi vår sista hel-dag här, inkl. kareoke på kvällen. Dock har jag knappt någon röst kvar. Den har jag la supit bort!
Fan vad jag bladdrar! (skyller på irländare och ölen!)
Godnatt eller Godmorgon eller vad som. Puss på er!
Julia

Ni vet när...

  • ... Australienaren från i helgen smsar och säger att han plockar upp er om en kvart för att sedan bjuda på middag och rundtur, runt Sydney i hans silvriga bil...
  • ... Man träffar sin drömman i Australien och glömmer att byta nummer...
  • ... Man har brännblåsor på bröstet för att solen i Aussie är lite för stark...
  • ... Man får en kärleksförklaring från "the guy next door" ...
  • ... När man till och med kan pruta på SevenEleven...
  • ... När det bara är 25 grader i vattnet och det är lite kallt att gå i...
  • ... Känslan när man halkar runt i flippfloppen när det regnar...
  • ... När man hittar en död kackelacka i sängen...
  • ... När man berättar för rumskompisen att man drömt att man hade barn och hon lugnt svarar "maybe its time for you to go home"...
  • ... När man vaknar upp alldeles svettig i sängen, fast man sovit själv...
... Nej, juste. Det vet ni inte.

Kansliga lasare varnas. Byron bay loves you!

Saaadar ja! Nu har vi lite internet ocksa. Tyvarr finns det inte wifi sa vi kan inte lagga upp massa aaaaasnajsiga bilder an. Men kanske i helgen!

Just nu ar vi i Byron Bay. Byron Bay ar ett mycket litet stalle dar alla roker for mycket gras, dricker pa tok for mycket goon och havin' the time of their lifes. Nu undrar ni sakert om det dar med att roka gras galler mig och Frida ocksa? sjaaaalvklart inte. Vi ar fina flickor!

Igar rullade vi in har efter 13 h bussresa. Jag vaknade ungefar varje kvart av att nagon kroppsdel hade somnat. (haha jag vet inte om jag far saga det har men kan inte lata bli. Vet ni vad som hande? Fridas ena blygdlapp somnade haha) Allt gick mycket smartfritt forovrigt och sedan checkade vi in pa det (i mina ogon) basta hostel vi bott pa hittils. Igar spenderade vi dagen pa stranden och tog tag i alla var smutstvatt. (Pa kvallen horde jag lite rykte om att folk nu mera kallar oss tvatt-tjejerna) Sedan gick vi och kopte lite ol och satt och drack med vara nya vanner. '"Nagra ol'" blev inte nagra ol. Det blev manga ol och massa gooon. Viket resulterade i en sjuk kvall, med hyffsat tidig hemgang. Imorse vaknade jag och madde som jag fortjanade. Darfor har vi legat vid poolen hela dagen, sedan lanade vi cyklar och besokte nya platser och strander.

Med andra ord: Livet leker! Allt ar super. Vi ska se till att ladda upp lite bilder om nagra dagar. Nu ska jag hitta frida, och sedan ta en dusch. Eller assa, inte sa... mer hitta henne, se vad hon gor, sedan tala om for henne att jag ska ta en dusch. Aja, ni fattar. (forlat alla pryda manniskor, jag menade inte sa)

Pusssssssss

Julia

Btw, vad blek du ar?


RSS 2.0